Σάββατο, 25 Απριλίου 2009

Ovos nevados (Χιονισμένα αυγά)

Υλικά

3/4 κουτιού γάλα Βλάχας

1/2 κουταλιά του καφέ αλεύρι

1 1/2 ποτήρι νερό

1 κουταλιά καφέ βανίλια

3 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα

3 κρόκοι

κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και το αφήνουμε στην άκρη

Διαλύουμε στο νερό το γάλα Βλάχας με το αλεύρ.

Προσθέτουμε την βανίλια και το βαζουμε στην φωτιά για να πήξει.

Στο ζεστό γάλα, προσθέτουμε σιγα σιγά με κουταλιες τα χτυπημένα ασπράδια, αφήνοντας να βρασουν καλά. Ξαφρίζουμε τα ασπράδια με μια κουτάλα και τα βαζουμε σε ενα πυρεξ ή σε μπολάκια. Επαναλαμβανουμε την διαδικασια μεχρι να τελειώσουν ολα τα ασπράδια με κουταλιές.

Κατεβάζουμε το γάλα από την φωτιά.

Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο γάλα (αλλά όχι πια βράζοντας), ανακατεύοντας καλά. Το βάζουμε πάλι στην φωτιά για να πήξει λιγάκι.

Ρίχνουμε το γάλα πανω από τα βρασμένα ασπράδια στο πυρεξ.

Πασπαλίζουμε από πάνω με κανέλα.

Σερβίρεται κατά προτίμηση κρύο (το βαζουμε στο ψυγείο)

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails