Σάββατο, 25 Απριλίου 2009

Pão de bispo (Κεϊκ του αρχιεπισκόπου)

Υλικά

6 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρεγκα

6 κρόκοι αυγών

250g ζάχαρη

125g κομματάκια σοκολάτας

150g καρύδια τριμμένη

ξύσμα 2 λεμονιών

200g αλεύρι

1 κουταλια γλυκόυ μπεϊκιν πάουντερ

125g κυβάκια φρούτων (frutas cristalizadas)

Οδηγίες

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Τελευταίο προσθέτουμε το μπεϊκιν πάουντερ.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τα καρύδια, τα κυβάκια φρούτων και το ξύσμα λεμονιών ανακατεύοντας την ζύμη χωρίς να χτυπάμε.

Ρίχνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο ταψί στρογγυλό με άνοιγμα στη μέση και βουτυρωμένο και αλευρωμένο

Το ψήνουμε σε όχι πολύ ζεστό φούρνο.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails