Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Νόστιμα ταρτάκια

Υλικά

Ζύμη

250 γρ αλεύρι

125 γρ μαργαρίνη

1 κρόκος αυγού

1 πρέζα αλάτι

γάλα όσο χρειάζεται για να δέσει η ζύμη

Ζεστή γέμιση

100 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα

50 γρ τυρί μοτσαρέλα ψιλοκομμένο

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

1/4 φλυτζάνι γάλα

1 πρέζα αλάτι

φέτες τομάτας για να βάζουμε από πάνω


Κρύα γέμιση

150 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο

σέλινο ψιλοκομμένο

1 μήλο τριμμένο

μαγιονέζα


Οδηγίες

Ζύμη

Ανακατεύομε το αλεύρι, την μαργαρίνη, τον κρόκο, και προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά όσο χρειάζεται για να δέσει η ζύμη.

Σχηματίζουμε μπαλάκια με την ζύμη και τα απλώνουμε σε φορμάκια για ταρτάκια, κόβοντας την ζύμη που περισσεύει στις άκρες. Τρυπάμε τη ζύμη με ενα πηρούνι και βάζουμε σε μέτριο φούρνο να ψηθεί για 15 λεπτά.


Ζεστή γέμιση

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα ταρτάκια ήδη ψημένα. Βάζουμε μια φέτα τομάτας πάνω από κάθε ταρτάκι


Κρύα γέμιση

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και γεμίζουμε ταταρτάκια ήδη ψημένα αλλά αφού έχουν κρυώσει.

1 comentários:

  1. Και ζεστά και κρύα είναι μεζεδάκι σπέσιαλ!!!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails