Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Γαλατόπιτα

Υλικά

5 φύλλα κρούστας

1 λίτρο γάλα

1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαραη

6 αυγά

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο

2 βανίλιες

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφού έχουμε ρίξει το σιμιγδάλι, κατεβάζουμε το γάλα από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Χτυπάμε το 1 φλυτζάνι ζάχαρη με τα 4 αυγά και τις βανίλιες. Ρίχνουμε το μίγμα σιγά σιγά στην κρέμα σιμιγδαλιού. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.

Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού και στρώνουμε 2 φύλλα επίσης βουτυρωμένα. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα και συνεχίζουμε με άλλα 2 βουτυρωμένα φύλλα. Πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη και κανέλα και τελειώνουμε με το πέμπτο φύλλο.

Αδειάζουμε την κρέμα σιμιγδαλιού και γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν από το ταψί. Χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με ελάχιστο βούτυρο αφού έχει λυώσει. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στην κρέμα και ψήνουμε για 45-55 λεπτά στους 180C.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails