Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Βραζιλιάνικες γιορτές του Ιουνίου – Κεϊκ του Αγ. Ιωάννου

Σήμερα στην Βραζιλία είναι η γιορτή του Αγίου Ιωάννου (νομίζω σε αντιστοιχία με το Γενέσιον του Ιωάννου Προδρόμου που γιορτάζουμε στην Ελλάδα σήμερα)

Σύμφωνα με την βραζιλιάνικη παράδοση, ο Αγ. Ιωάννης ήταν ένας Άγιος αφηρημένος που κοιμόταν και δεν ήξερε ότι ήταν η γιορτή του, ενώ ο λαός του πρόσφερε τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα και οι δεσποινίδες εφτιαχναν ωραία γλυκά για να τον τιμήσουν.


Κεϊκ του Αγ. Ιωάννου

Υλικά

100 γρ μαργαρίνη

2 φλυτζάνια ζάχαρη

4 αυγά

1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι

1 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο

1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν-παουντερ

250 ml γάλα καρύδας

ζάχαρη άχνη και κανέλα σε σκόνη


Οδηγίες

Βάζουμε την μαργαρίνη στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει αρκετά κρεμώδης. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε άλλο λίγο. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Ανακατεύουμε ξεχωριστά το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τον γλυκάνισο και το μπεϊκιν παουντερ. Στη συνέχεια το προσθέτουμε ανά κουταλιές και εναλλάξ με το γάλα καρύδας στο μίγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί για κεϊκ, και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Οταν κρυώσει βγάζουμε το κεϊκ από το ταψί αναποδογυρίζοντάς το, και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνη και κανέλα.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails