Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Cocada de praia – γλυκό καρύδας της παραλίας

Υλικά

3 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια γάλα

1 ποτήρι γάλα καρύδας

1/2 ποτήρι νερό

5 ποτήρια φρέσκιας τριμμένης καρύδας

κρυσταλλική ζάχαρη για να περαστεί στα γλυκά

Οδηγίες

Βάζουμε στην φωτιά σε μια κατσαρόλα, τη ζάχαρη, τα γάλατα, το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφήνουμε στη φωτιά για μισή ώρα ακόμα χωρίς να ανακάτεμα. Προσθέτουμε τότε την καρύδα τριμμένη, και το ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει να ξεκολλάει την κατσαρόλα

Σχηματίζουμε γλυκάκια, τα περνάμε από την κρυσταλλική ζάχαρη και την βάζουμε σε μια βουτυρωμένη επιφάνεια. Αφήνουμε να στεγνώσουν στον ήλιο για να κρυσταλλοποιηθεί.

2 comentários:

  1. Αχ καταπληκτικό! Θα είναι σαν την γέμιση των Μπάουντυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Αγγελική Ν.
    Ναι μοιαζει με την γέμιση των Μπαουντυ. Η cocada ειναι παραδοσιακό βραζιλιάνικο γλυκό, και υπαρχουν διαφορες παραλλαγές για την παρασκευή τους
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails