Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Κεϊκ μελιού

Υλικά

Ζύμη

3 φλυτζάνια αλεύρι
 
1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 φλυτζάνι μέλι

1 φλυτζάνι γάλα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας κανέλα σκόνη

1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο σκόνη

Χυμό από 1/2 λεμόνι ή 1 φλυτζανάκι χύμο από λεμόνι

1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα

 

Γλάσο

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1 φλυτζάνι ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας ρόφημα σοκολάτας


Οδηγίες

Ζύμη

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά. Ψήνουμε το κεϊκ σε βοθτυρωμένο ταψί.

Γλάσο

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το γλάσο στο ζεστό κεϊκ και μετά αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε τετραγωνάκια

1 comentários:

  1. geia souu Adriana!! vc e brasileira??? seu blog e fabuloso, sou uma apaixonada pela comida grega.
    Feliz aqui por vc ter me add como seguidora. Bj!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails