Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Παγωμένο κεϊκ σοκολάτας

Παραθέτω σήμερα μια συνταγή για κεϊκ σοκολάτας διαφορετική όσον αφορά τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την κουβερτούρα του. Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα, την εχω σημειωμένη σε ένα τετράδιο της μητέρας μου, φαίνεται πολύ πρακτική και την έχω δεί σε πολλές βραζιλιάνικες ιστοσελίδες.

Υλικά

Ζύμη

1 φλυτζάνι γάλα

2 φλυτζάνια ζάχαρη

2 αυγά

3 κουταλιές της σούπας ρόφημα σοκολάτας

4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν πάουντερ

2 1/2 φλυτζάνι αλεύρι

Κουβερτούρα

2 ποτήρια νερό

1 φλυτζάνι ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας ρόφημα σοκολάτας

Οδηγίες

Ζύμη

Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών. Προσθέτουμε το γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά,  αφήνοντας τελευταία τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί για κεϊκ (δεν το αλευρώνουμε) και ρίχνουμε την ζύμη εκεί.

Κουβερτούρα και μοντάζ

Βάζουμε στη φωτιά όλα τα υλικά της κουβερτούρας, μέχρι να αρχισει να βράσει.

Ρίχνουμε την κουβερτούρα στο κεϊκ αψητο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Για να δούμε πότε είναι έτοιμο, χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα (όταν βγει στεγή εχει ψηθεί).

Αφήνουμε να κρυώσει το βγάζουμε από το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει. Το σερβρίουμε κρύο δηλαδή και αν θέλουμε το γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγύ.

2 comentários:

Related Posts with Thumbnails